PRAKTIKUS TANÁCSOK LAS VEGASBA UTAZÓK SZÁMÁRA

Az első 5 legfontosabb tanács...

1. HŐSÉG

Egy-két téli hónaptól eltekintve Las Vegasban a hőmérséklet különösen magas, az európai ember számára sokszor elviselhetetlen. Nyáron az átlag hőmérséklet 37-44 Celsius fok között van nappal, és csak ritkán megy 31 fok alá, még az esti órákban sem.

A páratartalom alacsony, ezért a hőség jobban elviselhető, de aki nem szokta meg, vagy nem gondol rá, hamar kiszáradhat, aminek következménye enyhébb esetben fejfájás, hányinger, roszabb esetben ájulás. A szomjúságérzés ugyanis már csak akkor jön, ha a szervezet enyhén dehidratálódott, vagyis kiszáradt.

Ezért a legfontosabb tanács a rengeteg folyadék fogyasztása, ami természetesen leginkább víz kell legyen! A cukros üdítők fogyasztása nem sokat segít, az alkoholos italok pedig kifejezetten rontanak a helyzeten, hiszen az alkohol még jobban elvonja a szervezetből a vizet.

Majdnem minden szálloda tart üveges vizet a szobában, de az árát is jól megkérik (általában 3-4 dollárt számolnak egy kis üveg vízért), ezért mindenkinek javasolt az akár a Strip-en lévő üzletekben (nem utcai árustól) előre bevásárolni a vizet. Ilyen üzletek például: Walgreens, CVS.

Tehát folyamatosan igyatok vizet akkor is, ha nem vagytok szomjasak!

2. AUTÓBÉRLÉS

Számos párnak akadt sajnos megoldhatatlan problémája az itteni autóbérléssel, melynek általában 3 oka lehet:

a. A legfontosabb ok az, hogy mivel nem az USA-ban élnek, nincs itteni autóbiztosításuk. NEM az autóbérlés a drága, hanem a vele járó biztosítás, illetve a biztosítás önrésze, amit károkozás esetén levonnak. Ezt előre elkérik, pontosabban ráterhelik a bankkártyátokra és általában több száz dollár - akár egy napi bérlés esetén is.

b. Még akkor is ha rendelkeztek megfelelő Visa vagy Mastercard DOMBORNYOMOTT kártyával, ezt a magas összeget terhelik rá a kártyára, és amikor leadjátok a kocsit, sokszor 5-7 napba is beletelik míg az összeg likviddé válik, vagyis rendelkezhettek vele.

Tehát legyen a bankkártyátokon megfelelő összeg erre és az egyéb költéseitekre is!

c. Sok pár gondolta azt, hogy majd készpénzzel fizet... felejtsétek el, NEM lehetséges!

d. 25 év életkor alatt nincs autóbérlési lehetőség!

A különböző itt elfogadott bankkártyákról a 3. Pontban olvashattok.

3. BANKKÁRTYÁK

A legelfogadottabb kártya itt a VISA, de a Master-t is majdnem mindenhol elfogadják abban az esetben, ha dombor nyomott. Vannak ugyanis olyan kártyák, amik nem dombor nyomottak, például a Maestro kártya amivel eddig még mindenkinek problémája volt. Ez utóbbival csak automatából lehet kivenni pénzt, de fizetni vele sajnos nem sok esetben lehet.

Készpénzt csak kis mennyiségben hozzatok magatokkal, vagy tartsatok magatoknál, a saját biztonságotok érdekében. Legyetek biztosak abban, hogy a kártyátokon a napi limit fel legyen emelve arra az esetre, ha bármi történik és hozzá kell férnetek egy magasabb összeghez.

Majdnem mindenhol lehet bankkártyával fizetni. Ha mégis sok készpénzt akartok hozni, akkor azért arra figyeljetek, hogy a hotel amiben meg fogtok szállni, rendelkezzen szoba safe-el, trezorral, amiben el tudjátok zárni.

4. HOTELEK

Ellentétben a rémhírekkel, hogy a Las Vegas Strip hotelszobái megfizethetetlenek, szeretnék adni egy pár jó tanácsot.

Amikor szállodai szobát kerestek Las Vegasban, mindenképpen tájékozódjatok előbb és hasonlítsatok össze jó pár szálláshelyet! Nem igaz a megállapítás, hogy a Las Vegas főutcáján lévő hotelek irreálisan magas áron vannak, szóval ez helyesbítésre szorul.

Las Vegas is, mint minden turista központ szezonális, de ez itt nem azt jelenti, hogy ha nyár van, vagy tél van akkor van szezon. Jelenti inkább azt, hogy rengeteg programot, koncertet, boxmeccset, vagy éppen konferenciákat bonyolít le a város, nem is beszélve az esküvőkről. Így aztán szezontól függetlenül való igaz, hogy néha irreálisak a szoba árak, de az azért van, mert akkor, azon a héten, vagy csak egy pár napig konferencia, vagy valamilyen népszerű rendezvény van a városban. Ennek következtében az árak is 15 percenként változhatnak, és az is előfordul, hogy az egyik napon 65 dollár egy adott szoba egy adott szállodában, a következő napon pedig a háromszorosa ugyanaz.

A legjobb tanács az lehet, hogy a lehető legkorábban foglaljatok szobát amit még le is mondhattok, ha akartok. A lefoglalt szoba ára már nem változhat!

Mindenképpen a Strip közelében maradjatok, ugyanis vannak olyan hotelek, melyek a weben nagyon jól neznek ki, de senki sem beszél a környékről ahol a hotel talalható... Nem beszélve a távolságokról amit meg kell tennetek, hogy a Strip-re eljussatok - ebben a melegben.

Segítségül egy ma is talán a legolcsóbb szállásfoglalási oldal ITT.

5. ESKÜVŐI RUHA

Kedves menyasszonyok!

Ha valaki, én megértem, hogy a Las vegasi esküvőtökről szóló álmaitokban nagyon nagy részt foglal el az esküvői ruha kiválasztása, hiszen ez a legfontosabb nap az együtt elkezdett életetekben.

DE... kérlek válasszatok olyan esküvői ruhát, ami NEM abroncsos, könnyű és a legkevésbé gyűrődik.

Ha könnyen vasalható, akkor nincs probléma, mert a szállodai szobák fel vannak szerelve vasalóval, de gőzőlőssel nem, és a szálloda sem vállal vasalást. A legtöbb párnak problémát okozott a ruha szállítása is a repülőgépen. Ez a légitársaságtól is függ, de a legtöbbjüket nem érdekli, hogy nem szeretnéd, ha összegyűrődne, és ezért nem segítenek a ruha kellőképpen való tárolásában.

Mellesleg, ha nem ragaszkodtok hófehér menyasszonyi ruhához, Vegasban teljesen normális, hogy bármiben meg lehet esküdni, akár farmerben is. Amennyiben a fehér ruha nem annyira fontos számotokra, választhattok egy általatok kedvelt gyönyörű kis könnyű coctail ruhát is.

Tags:

Kiemelt hozzászólások
Újabb hozzászólások
Archive
Kövessetek minket
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
SD Wedding Director
© Copyright Worry Free Las Vegas Weddings 2010 | USA Nevada Business License : NV2000526.568

KATALÓGUS 

LETÖLTÉSE
ITT